Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

σκόρπιες σκέψεις

σκόρπιες σκέψεις

Να έχεις μνήμη θανάτου και όχι φόβο θανάτου.
Ο μόνος τρόπος να τιμήσεις κάποιον που 'έφυγε' είναι με την προσφορά, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή καλοσύνη, την αγάπη, τη συμπόνοια, την ενσυναίσθηση, το σεβασμό.
Αν θες να τιμήσεις κάποιον μην το κάνεις με λόγια μεγάλα και 'παράτες', όχι, αλλά να κάνεις καθημερινά τη ζωή σου, με τις σκέψεις σου, με τις πράξεις σου, με τα λόγια σου ένα παράδειγμα συμβατό και συνεπές με την ίδια τη Ζωή και με μεγάλο σεβασμό για την Ζωή.
Τώρα πλέον δεν κουβαλάς μόνο το όνομα του γεννήτορά σου και ό,τι σήμαινε αυτό όλα τα χρόνια που ζεις αλλά κουβαλάς μέσα σου τον ίδιο τον γεννήτορά σου στα χρόνια που έρχονται!
Τίποτα δεν είναι το ίδιο με το πριν και το μετά!

Βραβείο της UNHCR στην Alixandra Fazzina

Η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε στις 9 Ιουλίου ότι το φετινό βραβείο το κερδίζει μια Βρεταννή φωτογράφος η Alixandra Fazzina. Μια γυναίκα που έχει ταξιδέψει παντού στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Αφρική και έχει ακούραστα αφοσιωθεί στην προσπάθεια να αναδείξει τις συνέπειες του πολέμου.
Μπράβο της και δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς με τα αισιόδοξα μηνύματα ότι οι άνθρωποι ακόμη προσπαθούν για το καλύτερο. Εκεί που κάποιοι δεν κάνουν τίποτα, άλλοι δε σταματούν να αναδεικνύουν την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, το σεβασμό!
Το σχετικό άρθρο μπορείτε να to διαβάσετε, αν θέλετε να δείτε δείγματα της δουλειάς της με φωτογραφίες δυνατές, ανθρώπινες, συγκινητικές μπορείτε να 'μπείτε' στο photo gallery. Και αν κάποιος θέλει να δει και την προσωπική της δουλειά δεν έχει παρά να ψάξει στο AlixandraFazzina.

Οι Past Perfect Genes στο Κύτταρο το Σεπτέμβρη!

Οι Past Perfect Genes ανοίγουν την νέα χρονιά με μια μοναδική, δυνατή και κεφάτη εμφάνιση στο θρυλικό Κύτταρο το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010. Περισσότερες πληροφορίες στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΣΙΤΙΖΩ

Επειδή ακόμη και στις διακοπές μας υπάρχει προσφορά στον συνάνθρωπο, η ελπίδα ότι η ανθρωπιά δεν χάνεται, ότι ευτυχώς/δυστυχώς (όπως έλεγε και ένας δάσκαλός μου) μπορείς να βοηθήσεις αρκεί να έχεις ανοιχτά τα μάτια σου και τα μάτια της καρδιάς σου έμαθα για μια ομάδα ανθρώπων που σε ένα χωριό της Λέσβου αποφάσισε να σιτίσει τους ανήμπορους και τους άπορους. Στην αρχή ξεκίνησε δειλά αλλά τώρα οργανώθηκε και προσφέρει γεύματα πολλά και σε πολλούς.
Η ομάδα λέγεται ΣΙΤΙΖΩ και μπορείτε να μάθετε, να εμπνευστείτε και ποιος ξέρει να κινητοποηθείτε και εσείς.
Η ευκαιρία πάντα υπάρχει δίπλα μας!
Αν και η ευκαιρία που το έμαθα δεν ήταν καθόλου ευχάριστη, εν τούτοις μέσα από τον πόνο και τη στενοχώρια προέκυψαν πολλά καλά, ένα από αυτά ήταν και αυτή η πληροφορία για την εστία κοινωνικής αλληλεγγύης!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Έκλειψη Ηλίου

Μια έκλειψη Ηλίου έγινε στις 11 Ιουλίου 2010 στα νησιά του Πάσχα!
Μπορείτε να δείτε βίντεο, φωτογραφίες και πολλές πληροφορίες.

στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης πρώτο μέρος,
στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης δεύτερο μέρος, και τα δύο μέρη έχουν φωτογραφίες από έλληνες επιστήμονες,
στο space weather
στο youtube,
στο solar eclipse,
στο εξερευνώντας τις εκλείψεις,
ζωντανά στο USTREAM,
στη NASA,
στο science NASA,
στο eclipse NASA,
στο in.gr, με ωραία βίντεο,
σε ειδικό χώρο για την ηλιακή έκλειψη, HELIOS
μέχρι και στη wikipedia βρήκα υλικό.

Να το απολαύσετε και ταυτόχρονα να αναρωτηθείτε, ποιοι και τι είμαστε στο Σύμπαν; τι κάνουμε εδώ σε αυτή τη, κυριολεκτικά, μικρή και ασήμαντη γωνιά;