Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο χάρτης του ουρανού στην Αθήνα

Αν θέλετε να δείτε τον χάρτη του ουρανού μας σήμερα το βράδυ το Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σας έχει έναν χάρτη όπου μπορείτε να δείτε τον ουρανό της Αθήνας ανά μισή ώρα με τις φάσεις της Σελήνης και τους λαμπρότερους πλανήτες. Απλά κάνοντας κλικ εδώ

Past Perfect Genes

Γνωρίζετε τι σας έχω γράψει και αναφέρει για τους Past Perfect Genes. Σας παρουσιάζω λοιπόν τη νέα τους ιστοσελίδα: http://www.ppgband.gr/

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

για τους μοναχικούς ανθρώπους

πού είναι όλοι αυτοί οι μοναχικοί άνρθωποι; πού πάνε; τι κάνουν; τι συμβαίνει στη ζωή τους όταν έχετε συναντηθεί στιγμές μέσα στο δρόμο και μετά; μετά τι;
για αυτούς τους μοναχικούς ανθρώπους μιλάει το επόμενο τραγούδι παρουσιασμένο με έναν ωραίο τρόπο και με τόσο ωραία ενορχήστρωση από τους μοναδικούς Beatles

"Να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που είσαι", ένα ποίημα

Για τη σημερινή μέρα και τους σημερινούς καιρούς, τους τόσο δύσκολους αλλά συνάμα και προκλητικούς σε δημιουργία, σε ελπίδα, σε αλληλεγγύη σας αφιερώνω ένα ποίημα του Douglas Malloch (1877-1938)

"ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ"

Αν δεν μπορείς να είσαι πεύκο στην κορυφή του λόφου,
χαμόδεντρο να γίνεις στην κοιλάδα,
μα να γίνεις το πιο όμορφο χαμόδεντρο στου ρυακιού την όχθη.
Γίνε θάμνος, αν δεν μπορείς δέντρο να είσαι.

Κι αν δεν μπορείς να είσαι θάμνος,
γίνε χλόη κι ομόρφαινε τις παρυφές του δρόμου.
Αν δεν μπορείς να είσαι δρυς,
γίνε μικρή φιλύρα αλλά η ομορφότερη κοντά στη λίμνη.

Να γίνουμε όλοι καπετάνιοι δεν μπορούμε,
χρειάζεται και πλήρωμα, έχει δουλειά για όλους,
άφθονες δουλειές, μεγάλες και μικρές
και πρέπει ο καθένας μας ό,τι μπορεί να κάνει.

Αν δεν μπορείς να είσαι ο ήλιος, γίνε αστέρι,
από το μέγεθος ούτε κερδίζεις ούτε χάνεις,
να είσαι ο καλύτερος σ' αυτό που είσαι.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ένα ποίημα για το Δάσκαλο

Ένα ποίημα για τον Δάσκαλο από τον Κωστή Παλαμά.

Κωστής Παλαμάς 'Στον Δάσκαλο'

Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ’ απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ’ αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτίσ’ το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!

Κι αν λίγη δύναμη μεσ’ το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς. Είν’ η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.

Σκάψε βαθειά. Τι κι’ αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στην πλάτη,
Υπομονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!


για όλους τους δασκάλους και δασκάλες που παλεύουν καθημερινά μέσα στην τάξη, να το έχουν στην καρδιά τους για τις δύσκολες ώρες

ΥΓ ευχαριστώ πολύ την καλή φίλη που μου το έστειλε

ένα μικρό ταξίδι

ένα μικρό κείμενο που μου έστειλε μια φίλη και την ευχαριστώ για αυτό:

"Το λιμάνι είναι η θελκτική διαμονή, η θαλπωρή για μια ψυχή κουρασμένη από τους αγώνες του υπαρξιακού άγχους. Το πλάτος τ΄ ουρανού, τα δύο γαλάζια που σμίγουν τους ορίζοντες, τα σύννεφα με την κινητή αρχιτεκτονική τους, οι εναλλασσόμενοι χρωματισμοί της θάλασσας, είναι ένα πρίσμα εξαιρετικά κατάλληλο που διαθλά κατάλληλα το φως, για να διασκεδάζουν τα μάτια χωρίς ποτέ να βαριούνται. Ο αέναος κυματισμός μεταδίδει αρμονικούς κλυδωνισμούς, βοηθά την ψυχή να διατηρεί την αίσθηση ενός μουσικά επαναλαμβανόμενου ρυθμού, μιας απέραντης αρμονικής ομορφιάς. Και όμως πάνω απ΄ όλα, είναι ένα είδος μυστηριώδους και αριστοκρατικής απόλαυσης γι΄ αυτόν που δεν έχει πια ούτε περιέργεια ούτε φιλοδοξία, να αγναντεύει ξαπλωμένος στη βεράντα ή ακουμπισμένος με τους αγκώνες στον «μόλο» της φαντασίας, όλες αυτές τις κινήσεις εκείνων που φεύγουν κι εκείνων που επιστρέφουν, εκείνων που έχουν ακόμα τη δύναμη να έχουν την επιθυμία να ταξιδεύουν, ν΄ αναζητούν, να προσδοκούν"
Ch. Baudelaire.

Ερώτηση κρίσεως: εσείς πού βρίσκεστε; στη βεράντα ή στο μώλο;

δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

Την προηγούμενη Κυριακή 24-10-10 ήταν ή επέτειος από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι. Σας αφιερώνω δύο τραγούδια του:

"Το βάλς των χαμένων ονείρων"


και το "Όταν έρχονται τα σύννεφα"

Δουλειά, ένα παράδειγμα από τους Μοντέρνους Καιρούς!

...και επειδή μιλάμε πολύ αυτό τον καιρό για την εργασία, σας υπενθυμίζω τον προφητικό και καταπληκτικό, για μένα, Charlie Chaplin και το πως μας παρουσιάζει την εργασία στην ταινία του "Μοντέρνοι Καιροί". Υπάρχουν και άλλα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο. Θυμάστε πως παρουσιάζει την έλευση των εργατών στο εργοστάσιο;
ένα μικρό δείγμα της ιδιοφυίας του για το πως δουλεύουμε και πως 'καιγόμαστε':



Ολόκληρη την ταινία μπορείτε να την απολαύσετε στο youtube.

Οι Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας στην Αθήνα!

Ξέρετε πόσο εκτιμώ τους Κατσιμιχαίους, πόσο με συγκλονίζει ο στίχος τους. Λοιπόν οι Κατσιμιχαίοι εμφανίζονται στην Αθήνα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010. Και σας αφιερώνω δύο πολύ δυνατά τους τραγούδια που πάντα που τα ακούω με συγκλονίζουν.
Το ένα μιλάει για ένα παιδί, το Φάνη.





...και το άλλο τραγούδι ζητάει μια συγγνώμη από τις κοπέλες, τις κοπέλες που τα αγόρια εκμεταλεύτηκαν με χάδια ή με αγάπες "τα αγόρια που μέσα στους φαλλούς τους ονειρεύονται"



Καλή ακρόαση και κρατήστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς την ευαισθησία σας!

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Απλή Αρμονική Ταλάντωση, ένα παράδειγμα

Κάνοντας και φυσική, βρήκα ένα ωραίο παράδειγμα για τη φυσική της Γ΄ Λυκείου, στην Απλή Αρμονική Ταλάντωση. Σας δίνει ταυτόχρονα το περιστρεφόμενο διάνυσμα, ένα ελατήριο με μάζα που ταλαντώνεται και τη γραφική παράσταση χ-t. Απλά εσείς βάζετε τις αριθμητικές τιμές και παρακολουθείτε τι γίνεται. Μπορείτε να το δείτε και απλά κάνοντας ένα-ένα κλικ στο αντίστοιχο κουμπί και να παραηρείτε αργά την εξέλιξη.
καλό μάθημα στη μηχανική ταλάντωση

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών

Στην Αθήνα γίνεται αυτές τις μέρες ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, αλλιώτικο από τα άλλα. Είναι το φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών που οργανώνεται από το CAID, έναν φορέα που ασχολείται με φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών, με τους "μάγους της επιστήμης" αλλά και με άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που προάγουν τις Φυσικές Επιστήμες.
Στην Αθήνα λοιπόν από 18 έως 24 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 θα προβληθούν ταινίες όχι επιστημονικής φαντασίας αλλά επιστημονικές από διάφορες χώρες και με διάφορα θέματα, πχ την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το θέμα είναι Αστρονομία.
Το πλήρες πρόγραμμα είναι εδώ και ...καλή σας διασκέδαση!

Πιθανοί 'επικίνδυνοι' αστεροειδείς για τις 17-10-10

Το Spaceweather.com αναφέρει ότι στις 17 Οκτωβρίου 2010 υπάρχουν 1155 αστεροειδείς πιθανά επικίνδυνοι για την Γη μας. Αναφέρει δηλαδή όσους αστεροειδείς είναι διαστάσεων πάνω από 100m και σε μια σχετικά κοντινή [για τα αστρονομικά μεγέθη] απόσταση από τη Γη. Μην ανησυχείτε δεν κινδυνεύουμε, όλοι αυτοί βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας αλλά να ξέρετε ότι υπάρχει σχετική υπηρεσία της NASA που τους παρακολουθεί. Το σχετικό άρθρο βρίσκεται εδώ.
Εγώ όμως διάλεξα για σας έναν αστεροειδή διαστάσεων 5,2Km τον 1998TU3 και σας τον παρουσιάζω ξεχωριστά. Στη σχετική σελίδα μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία που τον αφορούν αλλά και να δείτε σε προσομοίωση όλη την κίνησή του στο Ηλιακό μας Σύστημα μέρα με τη μέρα, για όποια μέρα του χρόνου ενδιαφέρεστε!

Ψαρεύοντας...

Η Greenpeace διοργανώνει μια έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου με θέμα: "Ψαρεύοντας την αλήθεια". Η έκθεση φωτογραφίας και βίντεο έχει σχέση με τις ελληνικές θάλασσες, τους ψαράδες, τα ψάρια, το περιβάλλον. Μια έκθεση που πέρα από τις ωραίες φωτογραφίες που παρουσιάζει, έχει σκοπό και να προβληματίσει για το τι τρώμε, πότε το τρώμε και κυρίως πως αντιμετωπίζουμε το σπίτι μας, το περιβάλλον.
Η φωτογραφία που υπάρχει στην ενημέρωση δεν είναι ωραία;

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ένα αυγό μπορεί να επιπλεύσει, μπορεί και όχι!


υγρά που επιπλέουν


επίδειξη υγρών που επιπλέουν!


Βραβεία για "μικροφωτογραφίες"!

Το περιοδικό Scientific American στις 15 Οκτωβρίου 2010 έχει ένα εκπληκτικό άρθρο για τα βραβεία που δόθηκαν σε ένα διαγωνισμό μικροσκοπικής φωτογραφίας. Φωτογραφίες με καταπλητκική μεγέθυνση για μικροσκοπικούς οργανισμούς. Κάτι πάρα πάρα πολύ μικρό μεγεθυμένο πολλές φορές μοιάζει απειλητικό και τεράστιο! Απολαύστε τις!

32 Μαθητές από τη Γάζα γράφουν για τη ζωή τους

32 μαθητές και μαθήτριες από τη Γάζα γράφουν για τη ζωή τους, τα όνειρά τους, τις ελπίδες τους...και αυτά τα κείμενα θα παρουσιαστούν σε θεατρική μορφή αύριο σε 30 χώρες του κόσμου! Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με βασικό συντονιστή το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σέρρες, Χίος, Πρέβεζα, Ρόδος, Κέρκυρα και Αθήνα είναι πόλεις που θα παρουσιαστούν τα κείμενα που επεξεργάστηκαν ψυχολόγοι, δραματοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για όποιον και όποια ενδιαφέρεται.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

"Αναζητώντας τον εκπαιδευτικό μέσα μας"

Αναζητώντας τον Εκπαιδευτικό Μέσα μας
Ένα βιωματικό σεμινάριο για ένα απαιτητικό επάγγελμα. Ποιο είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε μέσα στην τάξη εμείς οι εκπαιδευτικοί; Μόνο τον εαυτό μας, με τα δικά μας κομμάτια και πλευρές και με τις δικές μας δεξιότητες. Πώς μπορούμε με βάση αυτό το εργαλείο να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα και μια διαδικασία; Ένα σεμινάριο από το Ανοιχτό Σχολείο για εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 20 και 27 Οκτωβρίου από 18:00 έως 20:00 ίσως δώσει μια πρώτη απάντηση.
Για πληροφορίες 210-6640433 ή στο Ανοιχτό Σχολείο

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια μέρα Ψυχικής Υγείας

Σήμερα 10 Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Αλήθεια ποιος γνωρίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη είναι σε όλο τον κόσμο 150εκατομμύρια! Και πόσοι άλλοι τη βιώνουν και την εκφράζουν με άλλους τρόπους ή την ονοματίζουν διαφορετικά για να μην νιώσουν ξένοι ή απόβλητοι από τους οικείους τους ή από τους συναδέλφους τους στη δουλειά!
Προσέχουμε άραγε τη ψυχική μας υγεία όσο προσέχουμε τη σωματική μας υγεία; ή όσο προσέχουμε τα επαγγελματικά μας ή ακόμη και το αυτοκίνητό μας ή το φορητό μας κομπιούτερ; ή θεωρούμε την ψυχική μας υγεία κάτι τόσο δεδομένο, σταθερό, σίγουρο και της συμπεριφορόμαστε σαν κάτι παρακατιανό, δευτερεύον ή ανύπαρκτο; και ακόμη ακόμη πόσο σεβόμαστε τη ψυχική υγεία του δίπλα μας;
σκέψεις για προβληματισμό σε μια εποχή που πιέζει, πιέζει και που απαιτεί όλο και περισσότερο από σένα και που θεωρείσαι και παράξενος αν εκφράσεις μια διαφορετική άποψη σε ένα θέμα, αν νιώσεις λίγο διαφορετικά ή διασκεδάσεις λίγο διαφορετικά!
Θυμάμαι σε ταινίες ή θεατρικά πάντα υπήρχε ένας 'τρελλός' που όμως έβλεπε σε άλλο επίπεδο τα γεγονότα και τις καταστάσεις και τα σχολίαζε αναλόγως. Και χάλαγε και την τάξη με τα καμώματά του. Αν δίναμε λίγο χώρο και σε αυτούς τους ανθρώπους...

Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο


Οι Φυσικές Επιστήμες είναι στο προσκήνιο την Παρασκευή και το Σάββατο 15&16 Οκτωβρίου 2010 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω όπου μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα μαζί με τους καθηγητές τους θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους που αφορά τις φυσικές επιστήμες: από θεατρικά σκετσάκια μέχρι αρδευτικές αντλίες αιολικής ενέργειας και από πυκνωτές σε δράση μέχρι κατασκευές κυκλωμάτων και μοντέλων. Όλα τα έργα είναι υποψήφια για το τελικό διαγωνισμό των Φυσικών Επιστημών που θα γίνει τον Απρίλιο του 2011 στην Κοπεγχάγη.
Οικοδεσπότης είναι οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο-Ελλάδα.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Για τον Γιάννη Αγγελάκα

Παίζεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους μια ταινία-ντοκυμαντέρ για τον Γιάννη Αγγελάκα, η ταινία λέγεται: "Ταξιδιάρα Ψυχή". Σας αφιερώνω λοιπόν ένα τραγούδι του.
Απολαύστε το

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

"Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος"

Ένας πολύ δυνατός και εκφραστικός Κώστας Καζάκος σε ένα επίσης πολύ δυνατό ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη: "Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος"

"Σώπα, μη μιλάς"

Ένα καταπληκτικό ποίημα του Τούρκου ποιητή Αζίζ Νεσίν το "Σώπα μη μιλάς". Εδώ σε μια απαγγελία από τον Λάκη Λαζόπουλο.
"Σώπα μη μιλάς" Αζίζ Νεσίν.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα: "σύγχρονες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο σχολείο"

Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος οργανώνει μια ημερίδα στις 13 Οκτωβρίου 2010 στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης από 6-9μμ με θέμα: "Σύγχρονες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς στο νέο σχολείο".

Για την Κατερίνα Γώγου (από ένα blog)...

Περιδιαβαίνοντας στα διάφορα blogs έπεσα και σε αυτό του Ν. Τομαρά με αφιέρωμα σε μια γνωστή ηθοποιό σε πολλούς από μας -άγνωστη ποιήτρια στους περισσότερους, την Κατερίνα Γώγου. Σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου πέθανε. Με άγγιξε πολύ όταν το διάβασα και ιδίως το πρώτο ποίημά της που δημοσιεύει το blog, το "Ιδιώνυμο". Στίχος, άποψη, απογοήτευση, ελπίδα και ειδικά όταν το διαβάζεις αυτή την εποχή που ζούμε. Τόσο σύγχρονο ποίημα!
Σε ευχαριστώ.
Η διεύθυνση είναι Ν. Τομαράς

Βραβείο στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Διάβασα ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας κέρδισε το βραβείο "Πρόσβαση στη Γνώση 2010" που οργανώνει το Ίδρυμα Bill Gates.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ!!!

Πολλά μπράβο τους αξίζουν και να τα βλέπουμε όλα αυτά εμείς οι άλλοι. Το blog αυτό πιστό σε ό,τι καλό, δημιουργικό και γεμάτο αξίες γίνεται παντού το ανακοινώνει. Μέσα στη γενική μαυρίλα που υπάρχει και παρουσιάζουν οι άλλοι γίνονται και τα καλά.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Για το καλό μου...

Επειδή αυτές τις μέρες όλοι μιλάνε για το καλό μας, σας αφιερώνω ένα τραγούδι που πάντα με συγκινεί: "για το καλό μου" του Γιάννη Μηλιώκα.

ανακαλύφτηκε νέος 'εξωπλανήτης'

Διάβασα ότι ανακαλύφτηκε ένας πλανήτης σαν τη Γη μας σε ένα άστρο 20έτη φωτός μακριά. Το άρθρο είναι στο physics4u.

Πόσο μεγάλο είναι το πρωτόνιο;

Στο Scientific American της 1ης Οκτωβρίου υπάρχει ένα άρθρο για το πόσο μικρό τελικά είναι ένα πρωτόνιο. Να το διαβάσετε. Η επιστήμη προχωρά πάντα με λάθη, σωστά, μπρος, πίσω αλλά προχωρά.
Και μπορείτε να διαβάσετε και ένα σχετικό άρθρο στο physics4u.

πείραμα στατικού ηλεκτρισμού!

Η χρονιά ξεκίνησε και στη φυσική της Γ΄ Γυμνασίου ασχολιόμαστε με στατικό ηλεκτρισμό. Όλοι και όλες έχετε τρίψει το στυλό σας σε μια μπλούζα και έχετε δει να έλκονται μικρά κομματάκια χαρτί. Για δείτε όμως και τι συμβαίνει παρακάτω:



«Συν… εκπαιδεύοντας»

και πάλι το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα εκπαιδευτικών όπου οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρώνονται, θα συζητάνε, θα ψάχνουν για λύσεις ή για εναλλακτικές διδακτκικές ή πρακτικές που αφορούν μαθήματα ή μαθητές. Οι ίδιοι θα δημιουργήσουν και τα παράθυρα εκείνα που θα τους επιτρέψουν να δουν, να ακούσουν, να νιώσουν, να δημιουργήσουν και μια άλλη σχέση και μεταξύ τους και μεταξύ των μαθητών τους. Όποιος έχει την εμπειρία μιας ομάδας εύκολα καταλαβαίνει τη δυναμική της ομάδας και πως η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει θετικά και υποστηρικτικά για το κάθε μέλος της. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου 2010, στις 10:00-12:00 στην Παιανία.
Και δεν υπάρχει πιο κατάλληλος τίτλος από το "Συν...εκπαίδευοντας" γιατί και εμείς οι δάσκαλοι εκπαιδευόμαστε και από τους συναδέλφους αλλά το κυριότερο από τους μαθητές μας!

Πληροφορίες: 210-6640433

Η δραματική τέχνη στην Εκπαίδευση

Η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση

Το Ανοιχτό Σχολείο στην Παιανία οργανώνει εργαστήρια για εκπαιδευτικούς για να έρθουν σε επαφή με τις μεθόδους και τη φιλοσοφία της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση βιωματικά.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, 10:00-13:00
Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών

Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 10:00-13:00
Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και Αισθηματικότητα

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, 10:00-13:00
Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και διδασκαλία των Θετικών Επιστημών

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, 10:00-13:00
Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και διδασκαλία της Λογοτεχνίας

ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ


Μια άλλη γιορτή θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο πάρκο Αντώνη Τρίτση. Μια άλλη γιορτή που αφορά έναν άλλο κόσμο, αυτό της οικολογίας, του περιβάλλοντος, της γεωργίας. Συνεχίζοντας εδώ και χρόνια μια καλή παράδοση για ευαισθητοποίηση, για εκπαίδευση, για διασκέδαση, για έναν άλλο τρόπο ζωής. Η γιορτή λέγεται Οικογιορτή.

Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη για να βλέπουμε ότι όταν τα βλέπεις μαύρα, πάντα θα υπάρχει δίπλα σου και κάτι το ελπιδοφόρο.