Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ένα ντοκιμαντέρ, μια ιστορία "The cove"

Αύριο ξεκινάνε τα σχολεία για τους δασκάλους όπως ίσως ξέρετε. Αύριο όμως, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάει και ένα έθιμο στις ακτές της Ιαπωνίας: "το κυνήγι των δελφινιών". Και ένας ελληνοαμερικάνος σκηνοθέτης o Λούης Ψυχογιός πήρε βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ το 2009, με ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, "The Cove". Η ταινία δείχνει τη σφαγή των δελφινιών σε έναν κόλπο στην Ιαπωνία και την αιχμαλωσία άλλων για να βρουν τη θέση τους σε παγκόσμια δελφινάρια ανά τον κόσμο ως διασκεδαστές του ανθρώπου.
Ο Louie Psihoyos έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά και αξίζει να τη δείτε. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Ένωσης για τη Διαφύλαξη των Ωκεανών, έχει ένα αφιέρωμα στην ταινία.
Ευχαριστώ τη φίλη για την ενημέρωση.
Το έργο του:


tvxs.gr Ο όρμος by tvxorissinora

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μια πρώτη ματιά στο Γαλαξία μας

Για πολλά χρόνια προσπαθούσαν οι επιστήμονες να κατασκευάσουν μια προσομοίωση για το σχηματισμό του γαλαξία μας, γνωστού ως Milky Way. Τώρα αστροφυσικοί από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατάφεραν με τη βοήθεια υπερυπολογιστών να προσομοιώσουν τη δημιουργία του γαλαξία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Τεχνόπολι την 1η Σεπτεμβρίου

Ένας άλλος αγαπημένος μου καλλιτέχνης, ο Σωκράτης Μάλαμας, εμφανίζεται την 1η Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Μπορείτε να τον απολαύσετε και να χαρείτε τη μουσική του καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά (για τους εκπαιδευτικούς μιλάω).
Πληροφορίες: Τεχνόπολις.
Και ένα τραγούδι του για αφιέρωση.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Ετέλ Αντνάν

Σας παρουσιάζω μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που διάβασα στην Ελευθεροτυπία την Τετάρτη 24-8-2011. Τη δίνει μια λιβανέζα ποιήτρια και μου άρεσαν τόσο οι απόψεις της για το τι σημαίνει για κείνη η ποίηση, η ζωγραφική, οι τέχνες αλλά και τα βιβλία, οι άνθρωποι, οι χώρες, η θρησκεία, η φιλία. Τη θαύμασα για έναν ακόμη λόγο, γιατί στα 85 της χρόνια συνεχίζει να δημιουργεί, να καλλιεργεί σχέσεις, να το παλεύει, να γράφει, να ζωγραφίζει, να σκέπτεται. Το όνομά της Ετέλ Αντνάν και η συνέντευξη δόθηκε στην Ιωάννα Κλεφτογιάννη.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Και ένα ακόμη τραγούδι αγαπημένο μέσα στις διακοπές, από έναν άλλο αγαπημένο καλλιτέχνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη: "όνειρο ήτανε"



Και στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 28 Αυγούστου 2011 έχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Άλσος Βείκου

Γεια σας
Νάμαστε πάλι πίσω και για να μην ξεχνιόμαστε η πρώτη είδηση, από μουσική, τι άλλο; Σήμερα στο Άλσος Βείκου στο Ανοιχτό Θέατρο εμφανίζεται ένας αγαπημένος μου μουσικός, ο Φοίβος Δεληβοριάς.
Σας αφιερώνω ένα τραγούδι από το νέο του δίσκο "Ο αόρατος άνθρωπος"


ΧΩΡΙΣ

Κάνε εκείνο που σου βγαίνει και για μένα μη σκεφτείς
η ζωή που μου απομένει θα έχει ακόμα ένα χωρίς
Άλλος τώρα σε κρατάει, άλλος έχει αυτό που θες
σου το λέει πως σ' αγαπάει και σ' ακούει να του το λες

Μια ζεστή βροχή στους δρόμους και μια σκόνη από φωτιά
η ζωή δεν έχει νόμους και η αγάπη σιγουριά
είμαι μόνος ήμουν πάντα σε κρατούσα ένα πρωί
το πρωί κρατάει για πάντα αλλά εσύ δεν είσαι εκεί

Άλλος τώρα σε κοιτάει άλλος έχει αυτό που θες
σου το λέει πως σ' αγαπάει και σ' ακούει να του το λες

Όλα είν' ίδια μόνο αλλάζει η γωνία που θα τα δεις
κάνε εκείνο που σου μοιάζει και για μένα μη σκεφτείς

Γίνε εκείνο που σου μοιάζει και για μένα μη σκεφτείς