Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Τα σεμινάρια του Process Work για τη χρονιά 2013-14

Για όποια ή όποιον ενδιαφέρεται για τα σεμινάρια του process work μπορείτε να τα δείτε εδώ.


 

Μια διημερίδα "προς μια ενεργή μη-βίαιη εκπαίδευση"


Προς μια ενεργή μη-βίαιη εκπαίδευση είναι ο τίτλος διημερίδας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού που διοργανώνει ο Κόσμος χωρίς πολέμους και βία στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα.
Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς με στόχο να δώσει εργαλεία για την κατανόηση και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.
Παρασκευή 15:00 - 20:00 και Σάββατο 10:00 - 20:00. Είσοδος ελεύθερη

Ένα βιντεάκι για το facebook

Ένα δυνατό βιντεάκι για το facebook από τη daily motion.
 

Social Media Generation - Shοukei Τam από CDemo83

Στις 27-10-2012 "έφυγε ο Lou Reed"

Κάτι για έναν μουσικό της γενιάς μου που μόλις "έφυγε". Για τον Lou Reed από το Rolling Stone.

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση για την Μετεωρολογία

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (Ε.ΜΤ.Ε.), το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) σάς προσκαλούν σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Μετεωρολογία!
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μετεωρολογικά όργανα, να μάθουν πώς λειτουργούν, να μιλήσουν με τους επιστήμονες που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού και να ενημερωθούν για τον καθοριστικό ρόλο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην αποσταθεροποίηση του κλίματος.
Πληροφορίες εδώ.

Αλληλεγγύη, τι καταφέραμε τον Σεπτέμβριο

Αγαπητοί και αγαπητές φίλοι του blog σας ευχαριστούμε γιατί χάρη στη δική σας βοήθεια και υποστήριξη στείλαμε:
α) εκπαιδευτικό και σχολικό υλικό, βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη και ένα πλήρες ηχοσύστημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στην Τήνο και
β) κουβέρτες, αθλητικά παπούτσια και είδη προσωπικής υγιεινής στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας (να σημειωθεί ότι στο Κατάστημα Κράτησης κρατούνται 70μαθητές Δημοτικού και 80μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου, που πηγαίνουν στο σχολείο που λειτουργεί μέσα στις φυλακές).

Ιδέες για κοινωνικά και για πολιτιστικά νο2

Ειδήσεις και προτάσεις πάλι από το φίλο Ν.
 
1) Έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων & Επισκέψεις σχολείων: Ο σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ οργανώνει:
   α) Κυριακή 3-11-2013 στις 11 π.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, εκδήλωση σχετικά με τον   Μηχανισμό των Αντικυθήρων με ομιλητή τον κ. Ξενοφώντα Μουσά, αστρονόμο, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος , του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
   β) Έκθεση: Η Έκθεση περιλαμβάνει δυο αλληλεπιδραστικά μοντέλα (κατασκευασμένα από τον Καθηγητή κ. Μάνο Ρουμελιώτη και την καλλιτέχνιδα κ. Αμαλία Πορλίγκου). Επίσης περιλαμβάνει και προβολή σύντομης ταινία του κ. Νίκου Γιαννόπουλου και τρισδιάστατες αλληλεπιδραστικές φωτογραφίες του κ. Tom Malzbender, HP. Η Έκθεση παρουσιάζεται σε 20 περίπου πάνελ διαστάσεων 70 Χ 100 εκατοστά, σε τρεις υπολογιστές και ένα DVD με μεγάλη οθόνη.
Την έκθεση μπορούν προγραμματισμένα να επισκεφθούν μαθητές των σχολείων, σε ομάδες των 30 μαθητών με την συνοδεία εκπαιδευτικών.
Ημέρες επισκέψεων-ξεναγήσεων: 6 & 7 Νοεμβρίου 2013, στις 12μ. Διάρκεια επίσκεψης κάθε ομάδας 45-60 λεπτά.
Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: κ Δελαγραμμάτικας 2294092875 & 6976754182.
2) Κρίση-μα Σεμινάρια 1ος Κύκλος 2013-2014, ελεύθερη είσοδος,
«Από το Σχολείο της Μεταπολίτευσης στο Σχολείο της Κρίσης»,
3) Τρίτη 15/10/13, 17:00-19:00: Τι πολίτες φτιάχνει το σχολείο μας; Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας)
Ομιλητές: Νέλλη Ασκούνη, ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεράσιμος Κουζέλης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης,Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συντονισμός: Χριστίνα Κουλούρη, Πάντειο Πανεπιστήμιο
όλο το πρόγραμμα εδώ: http://www.koinonia-demo.gr/
4) Μια ελληνίδα στην Καμπούλ διδάσκει Έλληνες τραγικούς: «Παίζοντας με τη Φωτιά» Το νέο ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου.
Να είσαι γυναίκα ηθοποιός στο Αφγανιστάν είναι μία επικίνδυνη επιλογή ζωής, αλλά πιστεύουμε ότι οι Γυναίκες και η Τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Δείτε περισσότερα στο σχετικό ντοκιμαντέρ.
 
 
5) Ταξίδι Φυγής: Δείτε τον ιστότοπο! Παίξτε το παιχνίδι. Είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο...  
6) ΜουσείοΗρακλειδώνΕΚΘΕΣΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "M.C.Escher - V.Vasarely, Τέχνη και Μαθηματικά: από την αισθητική της Τέχνης στη λογική των Μαθηματικών"
7) ΠΡΟΣKΛΗΣΗ Για καθηγητές γυμνασίου και λυκείου Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, 17:00: παράσταση «Γδαρμένος» στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, Αλκμήνης 8, Γκάζι. Μια ειδική παράσταση για Εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων εφόσον επικοινωνήσετε πρώτα για να εξασφαλίσετε θέσεις. 210-86598902, 210-8674657 (Δευ-Παρ 9.30-15.30)

Ιδέες για κοινωνικά και πολιτιστικά για το Σαββατοκύριακο

Από ενημέρωση από το φίλο Ν.
 
2 Θεατρικές Παραστάσεις για Παιδιά δωρεάν και ...για καλό σκοπό
α) Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συμμετέχοντας στις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις που απλώνονται αυτό τον καιρό στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση "Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη" (της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα σε σκηνοθιεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου) στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, και στα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Ας γεμίσει η πλατεία με παιδιά και γονείς που θα δουν την παράσταση, κι ας είναι αυτό ένα βήμα για να ανοίξει σύντομα η παιδική χαρά και να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στη γειτονιά. Η παράσταση ανεβαίνει από την κινητή μονάδα θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες.
β) Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στις 13:00, στο Ραδιομέγαρο ΕΡΤ
Η παράσταση για παιδιά “Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι(της Μαρίας Παπαλέξη) μια παράσταση αλληλεγγύης.
 2 Προβολές Ταινιών με Συζήτηση, δωρεάν, στο “Στέκι” της Ανοιχτής Λαικής Συνέλευσης Χολαργού Παπάγου (Αγ. Τριάδος 14 Χολαργός)
α) Κυριακή 20/10/13 στις 19:00 η ταινία “Ταξισυνειδησία” του Κώστα Βάκκα
Κείµενα, γράµµατα, τραγούδια, εφηµερίδες, φωτογραφίες αλλά και µοναδικό αρχειακό υλικό από κινηµατογραφικές καταγραφές του αµερικάνικου εργατικού κινήµατος ανασυνθέτουν τη διαδροµή των µεταναστών εργατών στα µονοπάτια της «ταξισυνειδησίας», της ταξικής συνείδησης, στη γλώσσα των ελληνοαµερικανών. Προσωπικές αφηγήσεις και συνεντεύξεις µεταφέρουν την ατµόσφαιρα της Μεγάλης Ύφεσης του 1929, τη δράση των εργατικών ενώσεων, την παρουσία των µεταναστών στα χαρακώµατα του Ισπανικού Εµφυλίου, τις πολιτικές διώξεις του Μακαρθισµού και τις απελάσεις των πρωταγωνιστών. Θα ακολουθήσει συζήτηση µε το σκηνοθέτη Κώστα Βάκκα.
β) Παρασκευή 25/10/13 στις 19:00 η ταινία “Πουλιά στο βάλτο” της Αλίντα Δηµητρίου.
H συµµετοχή της γυναίκας σε όλες τις ιστορικές διαδικασίες, ακόµα και στις πιο ακραίες, συµµετοχή που παραµένει αφανής, είναι το θέµα της ταινίας “Πουλιά στους βάλτους”. Πιο συγκεκριµένα, η ταινία αναφέρεται στη συµµετοχή και προσφορά της γυναίκας στον απελευθερωτικό αγώνα 1941-44, καθώς και στις συνέπειες που υπέστη. Στηρίζεται στις προφορικές µαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν,. Σε εκείνο, όµως, όπου εστιάζει δεν είναι η ιστορική περιγραφή αλλά η, µέσα από τις µνήµες, τα βιώµατα ή και τα ψυχολογικά τραύµατα, αποκάλυψη µιας στάσης ζωής των γυναικών σε πράξεις που θεωρούµε ότι αναφέρονται µόνο στους άνδρες. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, 18.30 δωρεάν παράσταση Θεάτρου Φόρουμ στο Θέατρο Ιδρ.Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
παρουσιάζει την παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
"Μικρές σκηνές καθημερινής βίας ΙΙ: Μπορεί να μη γίνει και τίποτα..."
Η παράσταση αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της αντίστοιχης "Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας ΙΙ" που έχει ήδη παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου  Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο εκδήλωσης της Διεθνούς Αμνηστίας, στους χώρους Quilombo  και Βρυσάκι (στο πλαίσιο του fringe festival), στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Θεάτρου forum στην Αγία Άννα Ευβοίας και στην κατάληψη Πραποπούλου Χαλάνδρι.
Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο της ημερίδας “Ο κύκλος της βίας: Βιωματικές προσεγγίσεις-πρακτικές αντιμετώπισης”.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Ένας ιστότοπος για τους σεισμούς

Ένας πολύ ενδιαφέρων ιστότοπος υπάρχει και αφορά τους σεισμούς. Δείχνει την σεισμική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Εσείς απλά επισκεφείτε την σελίδα και αξιοποιήστέ την όπως θέλετε, earthquakenet.gr.

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Δύο πεζοπορικές διαδρομές στην Πάρνηθα το Σάββατο 12 Οκτωβτίου 2013!

Μια όμορφη απόδραση στην Πάρνηθα μάς περιμένει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 στο Φλαμπούρι. Ξεκινάμε στις 10:00πμ και περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μια εύκολη και σύντομη διαδρομή και μια πιο δύσκολη και μεγαλύτερης διάρκειας. Πάρτε τα ορειβατικά σας μποτάκια, το παγούρι σας, το κολατσιό σας, τα ρούχα σας και την καλή σας ενέργεια και θετική διάθεση και εμπρός!
   
Πληροφορίες στο Φλαμπούρι.
Από δελτίο τύπου:

12 Οκτωβρίου 1944
Ημερομηνία απελευθέρωσης της Αθήνας από τα  κατοχικά στρατεύματα.

Εξηνταεννέα χρόνια μετά, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, η ομάδα Πόλις των atenistas σας προσκαλεί σε έναν περίπατο για να γνωρίσετε την Αθήνα την περίοδο της Κατοχής. Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης διδάκτορας ιστορίας του Πανεπ. Αθηνών συγγραφέας του βιβλίου: " η εμπειρία της κατοχής και της αντίστασης στην Αθήνα", (Εκδ. Αλεξάνδρεια) θα παρουσιάσει γνωστά και άγνωστα περιστατικά της Αθήνας.
O Χώρος Ιστορικής Μνήμης (Κοραή 4) θα είναι ανοιχτός για να γνωρίσει το κοινό τα σημεία που βασανίστηκαν οι κρατούμενοι της Κατοχής καθώς και άλλα.
Μετά τον περίπατο θα προβληθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η ταινία του Άγγελου Παπαναστασίου (προσφορά της κόρης του) με άγνωστες πτυχές της πόλης μας...

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Ένα φεστιβάλ αλληλέγγυας οικονομίας

                        
                                 Φεστιβάλ αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ελληνικό από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2013. Περιλαμβάνει πολλές δράσεις, συζητήσεις-μουσική-παζάρι-κουζίνα κα.
Το φεστιβάλ αυτό ασχολείται με την αλληλεγγύη και την οικονομία και αποκτά μεγάλη αξία αν συνυπολογίσουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
 

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει τη δική της σελίδα για Πολιτιστικά Θέματα

Για ιδέες-προγράμματα-συνεργασίες και πολλά άλλα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ η ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής μπορεί να είναι μια αφορμή για κάτι νέο στην τάξη σας ή στο σχολείο σας.

Απλά επισκεφτείτε την δευτεροβάθμια διεύθυνση και καλή δουλειά!

4ος μαθητικός διαγωνισμός ταινών μικρού μήκους: "ένας πλανήτης...μια ευκαιρία"

Από δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας:
 
Η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης συνδιοργανώνουν τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων (Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί και να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης.
(Ενδεικτικές) Θεματικές ενότητες του διαγωνισμού: 
περιβάλλον
ειρήνη
φτώχεια
μετανάστευση
ρατσισμός
εκπαίδευση
οικογένεια
κυκλοφοριακή αγωγή
η εικόνα στη ζωή μας
ανθρώπινες σχέσεις
διαδίκτυο κλπ
 
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;
Ομάδες μαθητών της πρωτοβάθμιας (Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (όλων των τάξεων). Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος: ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου ή μια τάξη ενός σχολείου ή μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.
Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού;Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 και λήγει στις 14 Φεβρουαρίου του 2014. Έως την καταληκτική του ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί (σε 3 αντίτυπα) τα μαθητικά έργα στον φορέα που συντονίζει το διαγωνισμό με συστημένη επιστολή ή courier στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:(Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΣερρώνΓια το μαθητικό διαγωνισμό «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία»Κερασούντος 2, 62110 Σέρρες )
Τον Μάρτιο του 2014 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι καλύτερες μαθητικές εργασίες θα:
βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr  της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
αναρτηθούν σε ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών
 
Ακόμη κάποιες από τις βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Δράμας το Σεπτέμβριο του 2014.
Πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή όσα σχολεία ενδιαφέρονται;
Ναι, τα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα και να τη στείλουν με email στο mtainies@gmail.com ως τις 29 Νοεμβρίου 2013. Θα λάβουν email επιβεβαίωσης.
Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μαθητικών ταινιών;
1.Χρονική διάρκεια: έως 10 λεπτά (χωρίς τους τίτλους αρχής και τέλους)
2.Format ταινίας: τα μαθητικά έργα θα υποβληθούν σε 4 αντίτυπα (dvd) που πρέπει να είναι συμβατά με τα κοινά dvd players.

Σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου 1993, "φεύγει η Κατερίνα Γώγου"

3 Οκτωβρίου 2013

Αυτοκτονεί η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Γώγου.
Μπορείτε να διαβάσετε για την ποιήτρια στο tvxs και σε ένα αφιέρωμα που βρήκα στο διαδίκτυο και στην παρακάτω ιστοσελίδα.
Τέλος σας παραθέτω ένα άρθρο στη σημερινή Lifo για την Κατερίνα Γώγου.
Και ένα ποίημά της:

Θα 'ρθει καιρός
Θα 'ρθει καιρός
που θ' αλλάξουν τα πράγματα
να το θυμάσαι Μαρία
θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα
εκείνο το παιχνίδι που τρέχαμε
κρατώντας τη σκυτάλη
Μη βλέπεις εμένα μην κλαις
εσύ είσαι η ελπίδα
Άκου, θα 'ρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απ' έξω
και τη δουλειά θα τη διαλέγουμε
δε θα 'μαστε άλογα
να μας κοιτάνε στα δόντια
Οι άνθρωποι, σκέψου,
θα μιλάνε με χρώματα
κι άλλοι με νότες
να φυλάξεις μοναχά
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές :
απροσάρμοστοι, καταπίεση,
μοναξιά, τιμή, κέρδος, εξευτελισμός
για το μάθημα της Ιστορίας
Είναι Μαρία, δε θέλω να λέω ψέματα,
δύσκολοι καιροί και θα' ρθουνε κι άλλοι
δε ξέρω, μην περιμένεις κι από μένα πολλά
τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω
κι απ' όσα διάβασα ένα κράτησα καλά
Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος
Θα την αλλάξουμε τη ζωή
...παρ' όλα αυτά Μαρία

Ξεκινά το 3ο micro μ Festival

Για ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ:
Το αγαπημένο «μικρό» φεστιβάλ  μεγαλώνει
(Πέντε πόλεις, Μία ημέρα, Ένας Νικητής)
Μικρό σχεδόν μόνο κατά δήλωση το 3ο Micro μ Festival μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το δίκτυο των πόλεων που συμμετέχουν στη γιορτή του! Το «αντισυμβατικό» φεστιβάλ  που μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να αγαπηθεί από το κοινό, μέσα από τη διαδραστική και καινοτόμα διάθεσή του, φέτος διεξάγεται σε πέντε πόλεις.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Πτολεμαίδα και Χανιά  –νέες αφίξεις οι δυο τελευταίες-  θα συνδεθούν ζωντανά εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις για μία μόνο ημέρα, στις
5 Οκτωβρίου,  για να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα με τη βοήθεια της τεχνολογίας τις 15 ταινίες του φεστιβάλ και να ψηφίσουν την «αγαπημένη» τους.

Τις παράλληλες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη θα ακολουθήσουν πάρτυ  και άλλα αυτοσχέδια δρώμενα αφού η ιδέα πίσω από το φεστιβάλ είναι μια μεγάλη βραδιά -γιορτή του κινηματογράφου που στόχο έχει να φέρει και πάλι κοντά ανθρώπους που τον αγαπούν σε όλη την επικράτεια.

Οι 15 ταινίες που θα συμμετάσχουν φέτος στο 3ο Micro μ Festival είναι οι εξής:

 1. ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ του Δ.Νάκου
 2. ΗΛΙΟΣ & ΒΟΡΙΑΣ του Θ.Νεοφώτιστου
 3. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ του Β. Καλαμάκη
 4. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΓΚΥΖΗ της Α. Μπάστα
 5. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ του Δ. Ζάχου
 6. ΤΟ ΚΟΛΙΕ  του Κινημ.Εργ. Δήμου Ιλίου
 7. ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΟΣ ΛΗΣΤΗ του Μ. Φελάνη
 8. ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ της Ζ. Υφαντίδου
 9.  ΤΣΕΛΣΙ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ του Α.Χαντζή
 10. BΟΥ STORY του Θ.Αγγελόπουλου
 11. BUTTERFLY του Χ.Γιουλάτου
 12. EIGHT MINUTE DEADLINE  των Ζ.& Π. Παπαδόπουλου
 13. FAMILY THRILL του Δ. Στρατάκη
 14. HIDDEN LIFE του Δ.Γκότση
 15. TRAVEL EXPRESS της Ν. Ξύδη
INFO
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013
Ώρα έναρξης: 20:30 (Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:30)
Είσοδος: 6€

ΑΘΗΝΑ: Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ
Καλ. Σαμουήλ 2 & Διπύλου, Κεραμεικός
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :Δημοτικό Θέατρο ΟΔΟΥ ΧΗΛΗΣ
Τριπόλεως & Χηλής 12, Καλαμαριά
ΡΟΔΟΣ : ΡΩΓΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Πλατεία Αρίωνος 4, Παλιά Πόλη, Ρόδος
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ:  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, Πτολεμαίδα
ΧΑΝΙΑ: Πολιτιστικός  χώρος «ΟΞΩ ΝΟΥ»
Αγίας Κυριακής 29, Χανιά.

Για τη Φυσική της α΄ Γυμνασίου, μετρήσεις μήκους-μάζας-χρόνου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Φυσικής της α΄  Γυμνασίου.
Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Και στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε σχόλια, ιδέες και προτάσεις του Αντρέα Κασσέτα:

Μέτρηση μήκους
Μέτρηση μάζας
Μέτρηση χρόνου