Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Νεότερα για τη Rosseta και τη Philae

Νεότερα για τη Rosseta και τη συσκευή Philae.
Βίντεο από την προσεδάφιση,  οι τρεις προσεδαφίσεις του, η προσεδάφιση και πολλές πληροφορίες από το ΒΗΜΑscience.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση χειροποίητου στο Γκάζι

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση αφιερωμένη στη μαγεία του χειροποίητου θα γίνει από αύριο έως και την Κυριακή στην Τεχνόπολι στο Γκάζι.
Πληροφορίες εδώ και στην handmadedreams.

Τα νέα από τη Rosseta

Για όποιον ή όποια ενδιαφέρεται για την πρωτοφανή επιτυχία της ESA μπορείτε να τις βρείτε εδώ. Το βίντεο από το Κέντρο Ελέγχου τη στιγμή της προσεδάφισης για το πρόγραμμα rosseta.Και αν θέλετε να δείτε και την πρώτη πανοραμική φωτογραφία, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αφιέρωμα στον Άσιμο






Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο στο Σταυρό του Νότου για μερικές Τρίτες. Τραγούδια από τον 'αντισυμβατικό μπαγάσα' θα ακουστούν αλλά και ανέκδοτα κομμάτια του. Ξεκινώντας από την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και για 4 παραστάσεις θα παρουσιαστεί υλικό του Άσιμου σε κείμενα του Κακούρη και σε σκηνοθεσία του Κορδέλλα.
Μπορείτε να διαβάσετε και στη Μηχανή του Χρόνου.





Και ένα τραγούδι του

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μια ημερίδα για την διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών

Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα σχολεία: πώς μπορεί να γίνει καλύτερη;

Αυτό είναι το θέμα μιας ημερίδας που διοργανώνεται την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο MARCH.
Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι εδώ.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Ανοιχτού Σχολείου

Για το Ανοιχτό Σχολείο

Το Ανοιχτό Σχολείο είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι με γνώμονα τις ανθρώπινες σχέσεις, το συναίσθημα, την ανθρωπιά, την εμπιστοσύνη. Ένα ταξίδι στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν (γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, ζευγάρι, οικογένεια) και που στόχο έχει το προσωπικό μεγάλωμα ανεξαρτήτως ηλικίας και ρόλου.

Κύριος στόχος του είναι τα παιδιά και οι ενήλικες μέσα από το μοίρασμα, τη δημιουργία, τη συνεργασία και το συναίσθημα να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους. Να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να ξεκουράζονται, να ονειρεύονται, να δημιουργούν, να ανακαλύψουν νέους τρόπους αντιμετώπισης της ζωής.

Πρόγραμμα Εργαστήριων

Κυριακή, 11:00-12:40 : Εργαστήριο αυτοεκτίμησης για παιδιά 7-11 ετών: «Ψάχνω, ψάχνω για να βρω ποιος στ΄αλήθεια είμαι εγώ»
Δευτέρα , 20:00-22:00 : Θεραπευτική Ομάδα Ενηλίκων
Τρίτη, 10:00-12:00 : Ομάδα Γονέων (κάθε 15 μέρες)
Τετάρτη, 19:00-21:00 : Ομάδα Γονέων (κάθε 15 μέρες)
Πέμπτη, 17:00- 18:30 : Εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών (επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα)
Σάββατο, 15:00-17:00 : Εργαστήριο για όλη την οικογένεια: «Ώρα να περάσουμε καλά… γονείς και παιδιά στην ίδια συντροφιά»  (επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 2106640433 ή
anoixto@anoixto-sxoleio.gr 

Διήμερο για την Παλαιστίνη από την actionaid

Μια εκδήλωση για την Παλαιστίνη από την Actionaid στην Τεχνόπολι στο Γκάζι αυτό το διήμερο. Με προβολές ντοκιμαντέρ, με βιωματικά σεμινάρια, με πληροφορίες και φωτογραφίες για να βοηθήσει ο οποιοσδήποτε όπως και όσο μπορεί.
Πληροφορίες εδώ.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινά το 8ο φεστιβάλ πρωτοποριακού κινηματογράφου

Ξεκινά το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.  Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι εδώ.
Ειδικές προβολές, αφιέρωμα στον Γιάννη Οικονομίδη, στη Φρίντα Λιάππα, το σινεμά του Λεός Καράξ, αμερικανικές πειραματικές αφηγήσεις, τέσσερις γερμανοί σκηνοθέτες, διαγωνιστικό τμήμα και άλλα θα συγκινήσουν και θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις της 7η τέχνης.
Πληροφορίες για το φεστιβάλ στο TVXS, ingr,

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ονοματίστηκε η περιοχή προσεδάφισης στον κομήτη 67P

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία του Διαστήματος (E.S.A.) ανακοίνωσε το όνομα της περιοχής του κομήτη 67P που θα γίνει σε μια βδομάδα η προσεδάφιση (πρώτη φορά κατασκεύασμα ανθρώπινο θα πατήσει σε κομήτη). Το όνομα της περιοχής Agilkiaένα νησάκι στον ποταμό Νείλο με μεγάλη ιστορία.
Πάνω από 800 ονομασίες προτάθηκαν από πολλές χώρες, με πολιτιστική ποικιλία, με ακρωνύμια και πολλά άλλα. Ο τυχερός κος Alexandre Brouste από τη Γαλλία θα παρακαλουθήσει την προσπάθεια από το κεντρικό τμήμα ελέγχου της ESA στη Γερμανία.
Λεπτομέρειες εδώ, εδώ και για φωτογραφίες εδώ.

Διεθνής συνάντηση αρχαιολογικής ταινίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

"Διεθνής συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου" επανέρχεται.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2014 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Ολόκληρο το πρόγραμμα των ταινιών είναι εδώ.

"τα παιδιά είναι πολίτες! Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Γιάννους Κόρτσακ, από το Συνήγορο του Παιδιού

Ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο ετοιμάζει ο Συνήγορος του Παιδιού, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου 2014. Το διήμερο είναι αφιερωμένο στα παιδιά και έχει τίτλο:
"τα παιδιά είναι πολίτες! εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάνους Κόρτσακ".
Ολόκληρο το πρόγραμμα του διημέρου είναι εδώ.


Θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο Ματίας ο Α΄ σε διασκευή της Άλκης Ζέη από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.
Πληροφορίες για τον Γιάνους Κόρτσακ στο TVXS.
Σημείωση από το δελτίο τύπου: Ο ΓιάνουςΚόρτσακ (1878-1942) ήταν γιατρός, παιδαγωγός, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στα παιδιά. Ίδρυσε το πρωτοποριακό ορφανοτροφείο “Το σπίτι των Ορφανών ”, το οποίο είχε κοινοβούλιο και παιδικό δικαστήριο, και εξέδωσε το πρώτο περιοδικό από και για παιδιά. Από τα σημαντικότερα έργα του είναι τα «Πώς να αγαπάς το παιδί», «Το δικαίωμα του παιδιού στο σεβασμό», «H χαρούμενη παιδαγωγική» και ο «Ο Βασιλιάς Ματίας ο Α'», που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Αρνούμενος να σώσει τη ζωή του, οδηγήθηκε στον θάνατο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μαζί με τα 192 παιδιά του ορφανοτροφείου του.

Οι ιδέες του Κόρτσακ αποτέλεσαν τη βάση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ το1989 και ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ένα φιλμάκι για τη Rosseta

Ένα πολύ ωραίο φιλμ έδωσε στην δημοσιότητα η Ευραπαϊκή Υπηρεσία του Διαστήματος με αφορμή το project ROSSETA. Το φιλμ σε συνεργασία της ESA Platige Image, γυρίστηκε στην Ιρλανδία και πρωτοπαρουσιάστηκε στις 24-10-2014. Το φιλμ έχει τίτλο 'Ambition' και έχει εμπνευστεί από το σήριαλ Game of Thrones.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

24 μπάντες για 24 ώρες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το 6 d.o.g.s  στη Στέγη
24 στο τετράγωνο

Ένα χορταστικό μουσικό διήμερο ετοιμάζει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου. 24 μπάντες θα παίζουν στη σκηνή για 24 ώρες. Κιθάρες, μπάσα, βιολιά, τύμπανα, κρουστά θα δώσουν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ

Διήμερο για το βινύλιο

Ένα ενδιαφέρον διήμερο έγινε στην Τεχνόπολι στο Γκάζι αυτό το Σαββατοκύριακο. Θέμα του: "vinyl is back".
Για τους λάτρεις του βινυλίου που δεν πεθαίνει.