Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

15χρονος από την Καβάλα κατασκευαστής ανθρωποειδούς ρομπότ!



       

Η είδηση είναι ότι ένας έφηβος 15 ετών από την Καβάλα κατασκεύασε ένα κανονικό ανθρωποειδές ρομπότ! Ο έφηβος λέγεται Δημήτρης Χατζής και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι και γίνεται ευρέως γνωστός.
Το βίντεο που βλέπετε είναι από το δελτίο ειδήσεων του STAR.
Για τον Δημήτρη Χατζή μπορείτε να διαβάσετε στα ΝΕΑ και ΣΚΑΙ και αν προσέξετε τις λεπτομέρειες θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το ρομπότ είναι εξολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Ο κωδικός της κατασκευής ονομάζεται InMoov και μόνο ένας γάλλος, δύο ρώσσοι, ένας ιταλός και ένας γερμανός έχουν έως τώρα ασχοληθεί με αυτό τον τύπο κατασκευής.     
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την κατασκευή InMoov από τον κατασκευαστή της, γάλλο γλύπτη και designer Gael Langevin.
 

Η θεατριή παράσταση "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" στο Βύρωνα με κοινωνικό χαρακτήρα στις 31-10-2015

Από δελτίο τύπου:

Με στόχο τη στήριξη του "Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα" σε τρόφιμα, η Νεανική θεατρική ομάδα του Δήμου Βριλησσίων παρουσιάζει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, στις 20:30, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία», (πρώην Λουίζα), Νέας Ελβετίας 34, στον Βύρωνα, την κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», σε σκηνοθεσία και καθοδήγηση της Τόνιας Σταυροπούλου.
 
Η παράσταση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και δίνεται στο πλαίσιο στήριξης του Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα, για αυτό στην είσοδο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας!!

Πώς μοιάζει το Ηλιακό μας Σύστημα αν το σχεδιάζαμε πάνω στην Γη;

Πώς είναι το Ηλιακό μας Σύστημα;
Μια ομάδα νεαρών προσπάθησε να αναπαραστήσει το Ηλιακό μας Σύστημα στην έρημο Νεβάδα των Η.Π.Α. Η προσπάθειά της φαίνεται και στο facebook. Το έργο πρέπει να είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες αποστάσεις των πλανητών από τον Ήλιο αλλά και τις μεγάλες διαφορές στις διαμέτρους των ουρανίων σωμάτων. Ταυτόχρονια αν κάποιος ήθελε να διατηρήσει και την σωστή κλίμακα τότε θα χρειαζόταν μια πολύ μεγάλη έκταση για να δείξει πως είναι τα πράγματα.
Στο in.gr παρουσιάζεται αυτό το εγχείρημα.
Δείτε το και συνειδητοποιήστε πως είναι η Γη μας σε σχέση με το Ηλιακό μας Σύστημα.