Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Ένα συνέδριο με θέμα: "Αειφόρο Σχολείο" στις 6 και 7/11/2015

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και Σάββατο 6&7 Νοεμβρίου 2015. Έχει τίτλο: "Αειφόρο Σχολείο: όραμα, δράσεις, προοπτικές".

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι εδώ.

Αντιγράφω από το δελτίο τύπου:
"Σε συνεργασία με το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε», την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Αττικής και την Α΄Δ/νση Π.Ε Αθηνών – Σχολικές Δραστηριότητες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου και του 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας, διοργανώνουμε Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: «Αειφόρο Σχολείο: Όραμα, δράσεις, προοπτικές».
Στο Συμπόσιο θα συζητηθούν οι συνέργειες που μπορεί να γίνουν ανάμεσα στην εκπαίδευση, φορείς και άλλες δομές, ώστε να προωθηθεί η ιδέα του «Αειφόρου Σχολείου» στην Ελλάδα. Θα καταθέσουν επίσης την εμπειρία από τις χώρες τους εμπειρογνώμονες από τη Μεγάλη Βρετανία και την Κύπρο σχετικά με το θέμα..."

Η ΑΚΤΕΙΝ εγκαινίασε το νέο της χώρο

Η ΑΚΤΕΙΝ εγκαινίασε το νέο της χώρο στο Κορωπί με μια έκθεση τέχνης του Γιάννη Δημητράκη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Μια επιπλέον παράσταση της "Μεγάλης Χίμαιρας" για τα προσφυγόπουλα

Το Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί μια επιπλέον παράσταση της "Μεγάλης Χίμαιρας" το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 17:00.
Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν σε προσφυγόπουλα μέσω του προγράμματος Solidarity now.

Το βραβείο Νόμπελ φυσικής σε έναν Ιάπωνα και σε έναν Καναδό για τα νετρίνα

Η επιτροπή των βραβείων ΝΟΜΠΕΛ στη Στοκχόλμη ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2015 ότι το βραβείο για τη φυσική απονέμεται σε ένα Ιάπωνα και σε ένα Καναδό φυσικό για την ανακάλυψή τους ότι τα νετρίνα (αυτά τα άπιαστα σωματίδια) μπορούν να μεταμορφώνονται από το ένα στο άλλο και ότι αυτό προϋποθέτει ότι τα νετρίνα έχουν μάζα.
Πηγή: BHMA Science.
Για περισσότερα όμως σχετικά με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής, μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση τύπου της Ακαδημίας, μια συνέντευξη της Δρ. Olga Botner, μέλος της Επιτροπής Βραβείων Νόμπελ για τη φυσική και φυσικά μπορείτε να μάθετε για τους δύο Νομπελίστες φυσικούς, τον Δρ. Takaaki Kajita και Arthur McDonald.