Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

... και κάτι από τέχνη



Η χρονιά ξεκίνησε αλλά δεν υπάρχει λόγος να αφήσουμε τον πολιτισμό έξω από τη ζωή μας.

Στο Μουσείο Ηρακλειδών, στο Θησείο, έχει έκθεση έργων τέχνης του Γάλλου ζωγράφου Toulouse-Lautrec με τίτλο: "Ο Toulouse-Lautrec και η belle epoque στο Παρίσι και στην Αθήνα" που θα διαρκέσει μέχρι αρχές Οκτωβρίου.
Και μετά παρουσιάζονται, για δεύτερη φορά, έργα του Ολλανδού χαράκτη Μ.C. Escher με τίτλο: "M.C.ESCHER, από το προσχέδιο στο αριστούργημα". Αξίζει να τη δείτε και τη μια και την άλλη έκθεση, ειδικά του Escher οι των επιστημών, μαθηματικοί και φυσικοί, θα νιώσουν κάτι.
Το μουσείο όμως επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις και ομορφιές για αυτούς που το ψάχνουν. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του μουσείου, που θα βρείτε δίπλα στις ιστοσελίδες για τον πολιτισμό, κάτω από τον τίτλο μορφωτικά προγράμματα θα βρείτε ενδιαφέροντα προγράμματα που έγιναν και μακάρι να ξαναγίνουν. Το καλύτερο όμως είναι ότι κάτω από τον τίτλο δεσμοί θα βρείτε πολύ ωραία, διασκεδαστικά, χρήσιμα, εκπαιδευτικά και ενδιαφέροντα θέματα για τις επιστήμες και την εκπαίδευση, για οπτικές ψευδαισθήσεις και για το μαγικό κόσμο των μαθηματικών.
Καλή σας Διασκέδαση !


ΥΓ. και για να βάλουμε και την τέχνη και τον πολιτισμό στη ζωή μας, έστω και στη διαδικτυακή, βλέπετε δύο έργα των καλλιτεχνών, τα οποία τα βρήκα από το Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: