Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Θεατρική κατασκήνωση στις Σπέτσες

«Όλος ο κόσμος μια σκηνή…»

Από δελτίο τύπου

Για 10 χρόνια τώρα η Θεατρική Κατασκήνωση στις Σπέτσες είναι ένας τόπος συνάντησης, χαράς, δημιουργίας, προσωπικής και συλλογικής μεταμόρφωσης. Κάθε φορά πλάθουμε ρόλους και ζωντανεύουμε σκηνές με την πίστη ότι «όλα θα αλλάξουν μια μέρα και εμείς μαζί τους θα αλλάξουμε», όπως λέει κι ο ποιητής.

Με την ίδια δύναμη και ελπίδα το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει τη Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση- Σεμινάριο στις Σπέτσες στις 25-30 Αυγούστου 2011.

Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής Σπετσών, δίπλα στη θάλασσα, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, φοιτητές, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και νέοι θα αφηγηθούν συλλογικά ιστορίες, θα πλάσουν ρόλους, θα ανακαλύψουν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το θέατρο στη διαχείριση συγκρούσεων, θ’ απελευθερώσουν το εγκλωβισμένο συναίσθημα, θα κάνουν πρόβες για παράσταση και θα γνωρίσουν διαφορετικές θεατρικές τεχνικές και φόρμες.
Η Κατασκήνωση-Σεμινάριο περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια.

Εργαστήριο 1

"Η λύση του δράματος: θέατρο/δράμα και διαχείριση συγκρούσεων",
David Oddie, ηθοποιός, παιδαγωγός, εισηγητής των διεθνών προγραμμάτων ARROW και INDRA (διεθνής συμφιλίωση μέσω της Τέχνης).

Εργαστήριο 2
"Σωματικό Θέατρο και αυτοσχεδιασμός: σύνθεση και παρουσίαση ιστοριών σε ομαδικό καμβά",
Κώστας Φιλίππογλου, σκηνοθέτης, ηθοποιός και Σοφία Πάσχου, ηθοποιός.

Εργαστήριο 3
"Πρόβες για ένα θεατρικό έργο",
Δημήτρης Καταλειφός, σκηνοθέτης, ηθοποιός (Το εργαστήριο αυτό είναι μόνο για όσους είχαν παρακολουθήσει τον Α΄κύκλο στις Σπέτσες).

Εργαστήριο 4
(Μόνο για νέους 17-23 ετών) "Nεανικές Θεατρικές φωνές 2011- Συναίσθημα: αποκαθιστώντας τη σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο και τους άλλους",

Koldo Vio, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός και Μάρθα Κατσαρίδου, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός.

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
www.TheatroEdu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: