Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καλό μήνα και καλό χειμώνα

Γεια σας
σας εύχομαι να έχετε καλό μήνα και καλό χειμώνα (όσο και αν κάποιοι όταν το ακούνε αυτό τρομάζουν). Να καταφέρετε ότι παλεύετε και με αισιοδοξία, αγάπη και ανθρωπιά να παλέψετε για να ζήσετε πολλές αξιόλογες και όμορφες στιγμές στη ζωή σας (μήπως άλλωστε αυτές δεν μετράμε;)
Και όπως λέει ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς-ψυχολόγους, ο Χόρχε Μπουκάι, στο βιβλίο του "Ιστορίες να σκεφτείς" στην ιστορία με τίτλο 'ο ερευνητής': "...όταν κάποιος πεθαίνει, έχουμε τη συνήθεια να ανοίγουμε το τετράδιο του και να αθροίζουμε το χρόνο της απόλαυσης για να τον γράψουμε πάνω στον τάφο του. Γιατί αυτός είναι για μας ο μοναδικός και πραγματικός χρόνος ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ".
Με την ευχή λοιπόν να ζήσετε πολλές -πολλές τέτοιες στιγμές συγκίνησης, πληρότητας, κοντινότητας, δημιουργικότητας εμπρός για τη νέα χρονιά.
Στη φωτογραφία που βλέπετε σας χαιρετά ο συντάκτης του blog. Είναι όμως και μια φωτογραφία ευχής για τον χειμώνα τραβηγμένη το καλοκαίρι σε μια αμμουδερή παραλία της Ελλάδος. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια 'φυσική φωτογραφία' αφού βλέπετε η σκιά του συντάκτη. Και παρατηρώντας τη σκιά ενός αντικειμένου μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας ηλιακό ρολόι, να βρίσκετε την ώρα ή ακόμη να υπολογίζετε και τη γωνία με την οποία οι ακτίνες του Ήλιου 'πέφτουν' στη Γη ή να υπολογίζετε και τα ύψη διάφορων αντικειμένων όπως οι αρχαίο πρόγονοί μας τα κατάφεραν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: