Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Για το e-learning, μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία και μια ημερίδα

Μιλώντας για elearning θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον Σαλμάν Χαν. Ενός νέου από το Μπαγκλαντές και την Ινδία που γεννήθηκε στην Αμερική και προσπαθώντας να βοηθήσει έναν συγγενή του έφτιαξε πολλά μαθήματα μέσω youtube και τώρα έτυχε αναγνώρισης. Η λογική του είναι να 'ανεβάζει' το υλικό στο διαδίκτυο για τον κάθε μαθητή του. Το σχετικό άρθρο είναι του Χ. Βάρβογλη (καθηγητή φυσικής στο ΑΠΘ) στο ΒΗΜΑscience στις 14-1-2013. Πληροφορίες στο BHMAscience.
Αν όμως θέλετε να δείτε την ακαδημία του Χαν, μπορείτε να επισκεφτείτε και να 'παίξετε' με τις εφαρμογές του στο khanacademy. Έχει πολλές εφαρμογές στα θετικά μαθήματα. Καλή σας διασκέδαση και καλή σας μάθηση.



Μια δεύτερη σχετική είδηση έρχεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

e-learning: προοπτικές και προβλήματα μιας νέας διδακτικής σχέσης

Αυτός είναι ο τίτλος μιας ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 19:00. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο, οι τεχνολογίες των πολυμέσων αρχίζουν να αποτελούν και εργαλεία μάθησης. Αυτές και άλλες πλευρές θα αναλυθούν αύριο γνωρίζοντάς μας τον αγγλοσαξωνικό κόσμο όπου το τοπίο έχει γίνει ήδη ηλεκτρονικό.
Πληροφορίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: