Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Βραβείο για την γυναίκα της χρονιάς στην Ελένη Αντωνιάδου

Η Ελένη Αντωνιάδου βραβεύτηκε ως επιστήμων-γυναίκα της χρονιάς 2013 και κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο everywoman in technology, ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και τιμά τις γυναίκες-επιστήμονες για το έργο τους αλλά και τη δυνατότητά τους να εμπνέουν άλλους.
Η Ελένη Αντωνιάδου είναι ερευνήτρια της NASA μελετώντας το πως επηρεάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου η ακτινοβολία, αλλά παράλληλα ασχολείται με την νανοτεχνολογία και την ιατρική στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οργάνων από βλαστοκύτταρα των ίδιων των ασθενών χωρίς δηλαδή την μεσολάβηση δωρητών. Θυμάται τον πατέρα της να την ενθαρρύνει λέγοντας: "αν δεν κυνηγήσεις τα όνειρά σου, δεν θα τα πιάσεις ποτέ", ευχαριστεί το Πανεπ. της Στερεάς Ελλάδας που ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές στο τμήμα 'Πληροφορική με εφαρμογές στην Βιοϊατρική' και ενθαρρύνει τους φοιτητές 'να μην είναι μόνο ένας μέσος όρος βαθμολογίας'.  
 Το βιογραφικό της στη NASA μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξή της στο  edu4u.gr. Η Καθημερινή δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ για την ελληνίδα επιστήμονα στις 28-3-2013.
Συγχαρητήρια!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: