Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Για το πένθος και τους μαθητές μας

Ένα σεμινάριο για τη διαχείριση του Πένθους:

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα: «Το πένθος και η διαχείρισή του στη σχολική κοινότητα».
Το σεμινάριο είχε θεωρητικό και πρακτικό μέρος και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Εισηγητές του θεωρητικού μέρους ήταν: 
Ο κ. Κων/νος Κωτσιόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής  Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού, Α.Π.Θ  με θέμα «η θρησκευτική πίστη στη διαχείριση του πένθους».
Η κ. Μαρία Ελευθεριάδου, Παιδοψυχίατρος, Διευθύντρια του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Β. Ελλάδος με θέμα «βοηθώντας τους μαθητές να αντιμετωπίσουν την απώλεια».
Η Ντίνα Τσελεπή, Ψυχολόγος στο Α΄ ΚΕΔΔΥ, Συστημική Θεραπεύτρια, Συνεργάτης του Συμβουλευτικού  Κέντρου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «οι έφηβοι μπροστά στην απώλεια».
Η Ελισάβετ Σιμουλίδου, Φιλόλογος – Ψυχολόγος, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα «προάγοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών στο  σχολείο».

Περισσότερες πληροφορίες στην εκπαίδευση-συμβουλευτική εφήβων του Κ. Κιουρτσή.
Αν θέλετε περισσότερα για το πως να στηρίξετε ένα παιδί που θρηνεί το θάνατο ενός αγαπημένου του προσώπου μπορείτε να διαβάσετε το φυλλάδιο της Μέριμνας ή να απευθυνθείτε κατευθείαν στην Μέριμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: