Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

"έφυγε" ο παπαΣτρατής


..."Αγαπητοί φίλοι και φίλες,σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν. Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας.Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν. Επίσης,θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου,οι άνθρωποι του πολέμου,τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα.Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά,για την ειρήνη και την αγάπη.Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι."...

Αυτά ήταν τα λόγια που παπαΣτρατή, ενός ιερέα από την Καλλονή της Λέσβου που έκανε πράξη το παράδειγμα του καλού Σαμαρείτη (είχαμε γράψει για αυτόν πριν καιρό).
Το παραπάνω κείμενο είναι το εισαγωγικό κείμενο από το lesvosnews που αναφέρει και το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου στις 2-9-2015 του αγαπημένου ιερέα που περιέθαλπτε ανθρώπους, απλά ανθρώπους.
Για τον παπαΣτρατή μπορείτε να διαβάσετε στη  LIFO και μια συνέντευξή του στις 6-6-2015 με τίτλο: "το δάκρυ τρέχει ασταμάτητα στη Λέσβο".  
Το 2009 δημιούργησε την Μ.Κ.Ο. Αγκαλιά για να αγκαλιάσει όλες και όλους και κατάφερε να μαζέψει γύρω του πολλούς ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν και να στηρίξουν οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους.
Ο Θεός να σ' έχει καλά, παπαΣτρατή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: