Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο στην Πέλλα: "η φυλακή του φύλου"

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας του Νομού Πέλλας. Αντιγράφω από δελτίο τύπου:

"Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων), διοργανώνει το 5ο κατά σειρά εκπαιδευτικό σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα, για ομάδες εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Προβλεπόμενοι τόποι υλοποίησης είναι η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και η Αριδαία.
Ο τίτλος του 5ου σεμιναρίου είναι:

«Η φυλακή του φύλου: Φέρσου ως αγόρι, φέρσου ως κορίτσι».
Το σεμινάριο υποστηρίζεται από το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό των αντίστοιχων φορέων:
•Υπουργείο Παιδείας, Γραφείο Αγωγής Υγείας: «Αγωγή Υγείας - Σεξουαλική Αγωγή - Διαφυλικές Σχέσεις», για ηλικίες 11-14 και 15-18 ετών.
•Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου: «Δραστηριότητες για την πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ μαθητών».
•Διεθνής Ακαδημία Εκπαίδευσης της UNESCO: «Δημιουργώντας ένα ασφαλές και φιλόξενο σχολείο».
•Δράση daphne: «Ευαισθητοποίηση για την Ισότητα των Φύλων ενάντια στη βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων» που έχει εκδοθεί με τον τίτλο: «GEAR against IPV».

Το σεμινάριο κάθε εκπαιδευτικής ομάδας θα ολοκληρώνεται εντός ενός απογεύματος μιας εργάσιμης ημέρας και θα έχει διάρκεια μέχρι πέντε (5) ώρες. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Κωνσταντίνος Κιουρτσής, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων (ηλεκτρονική διεύθυνση kkiourtsis@sch.gr)".

Δεν υπάρχουν σχόλια: