Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάρια για εφήβους στο Ανοιχτό Σχολείο

Σεμινάρια για εφήβους και έφηβες

Τίτλος: “Πάω στην Α΄ Γυμνασίου!"
Απευθύνεται: Σε νέους που πάνε Α' Γυμνασίου
Πότε: Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 12:00-14:30
Κόστος: 5€ (προσφορά γνωριμίας)

Η Α΄ Γυμνασίου δεν είναι μόνο μια νέα τάξη, μια ακόμη σχολική χρονιά αλλά ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή ενός παιδιού. Θα ζήσει και θα αντιμετωπίσει μεγάλες αλλαγές: από το σώμα του έως τις σχέσεις με το άλλο φύλο, από τις σχέσεις του με τους γονείς του έως τις σχέσεις με τους φίλους του και από τον έναν δάσκαλο στους πολλούς με πολλά και διαφορετικά μαθήματα και απαιτήσεις.
Στην ομάδα, «Πάω στη Α΄ Γυμνασίου!» τα αγόρια και τα κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν γι’ αυτά τα θέματα που τους απασχολούν μέσα από δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες εστιάζοντας στο συναίσθημα, στο παιχνίδι, στην ομάδα, στην εμπιστοσύνη και στις αξίες που θα βάλουν για να πορευτούν στη ζωή τους.

Τίτλος: "Εργαστήριο Εμψύχωσης Εφήβων"
Απευθύνεται: Σε νέους 13-15 ετών
Πότε: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 12:30-15:00
Κόστος: Χωρίς οικονομική επιβάρυνση

 Αυτή η ομάδα απευθύνεται σε εφήβους που έχουν ερωτήματα, προβληματισμούς, αγωνίες , θέματα που τους δυσκολεύουν και θα ήθελαν να τα δουλέψουν μέσα σε μια ομάδα συνομηλίκων με εμπιστοσύνη, σεβασμό αλλά και με δημιουργικότητα και φαντασία.
Η ομάδα ορίζει το θέμα πάνω στο οποίο θέλει να δουλέψει και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του συντονιστή, θα το προσεγγίσει με διάφορους δημιουργικούς και πρωτότυπους τρόπους.
Μερικά από τα θέματα στα οποία μπορεί η ομάδα να εστιάσει είναι τα εξής:
·         Άγχος και εξετάσεις
·         Φιλίες που μας δυσκολεύουν
·         Εκφράζοντας τα συναισθήματά μας…
·         Οποιοδήποτε άλλο θέμα θα αναδυθεί μέσα από την ομάδα

Πληροφορίες: τηλ.  210-6640433, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: