Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο: "οι έφηβοι που νοιάζονται μπορούν να σώσουν τον κόσμο"

Από άρθρο της Sciencedaily την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Το άρθρο έχει τίτλο: "Caring friends can save the world"  ή με άλλα λόγια "οι φίλοι που ενδιαφέρονται μπορούν να σώσουν τον κόσμο".

Το άρθρο αφού αναφέρει παραδείγματα εφήβων που προσπαθούν να κάνουν κάτι για τον κόσμο, καταγράφει την άποψη της καθηγήτριας Anna-Beth Doyle: {αυξάνοντας την κατανόησή μας για την σχέση των εφήβων με τους φίλους τους μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι είδους ενήλικες θα γίνουν όταν μεγαλώσουν...}.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι: {οι έφηβοι που είχαν υγιείς σχέσεις με τους συνομηλίκους τους και τους νοιάζονταν προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ανέπτυξαν και ένα έντονο ενδιαφέρον και για άλλα θέματα πέρα από τον κοντινό κύκλο των γνωριμών τους}.

Το άρθρο καταλήγει ότι: {η έρευνα έχει και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στους γονείς, στους καθηγητές και στους ψυχολόγους που όλοι τους ασχολούνται- ο καθένας από τον ρόλο του- με τους εφήβους. Αν μπορούμε να αναθρέψουμε τους εφήβους ώστε να φροντίζουν και να νοιάζονται για τους φίλους τους, θα έχουμε επιτύχει να τους εμφυσήσουμε μια επιθυμία και μια διάθεση να αφήσουν το δικό τους θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία τους και στον κόσμο}.

Δεν υπάρχουν σχόλια: