Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση "το κύμα" από το 1ο γενικό λύκειο Βύρωνα

"το κύμα"

Αναφέρομαι στη γνωστή γερμανική ταινία, εξαιρετική για όσους την είδαν. Χθες παρακολούθησα το θεατρικό έργο, σε ένα δημοτικό θέατρο, τη Λουίζα, στο Βύρωνα.
Από μαθητές και μαθήτριες ενός λυκείου, του 1ου Λυκείου Βύρωνα, ένα εξαιρετικό Γ. Βιτωράτο ως κύριο Σώντερς και όλους και άλλες μαθητές και μαθήτριες  εξαιρετικούς, τον Κόλλια ως Ρόμπερτ, η Σ. Πέτσα ως Λώρι και ο Σ. Τσιτσιμπάκος ως Ντέιβιντ.
Και την είχαν αναλάβει εκπαιδευτικοί, τρεις συνάδελφοι: Ε. Πίπα, Γ. Πλακίδας, Ε. Σταυροπούλου. Και εργάστηκαν για όλο το χρόνο, Σάββατα, γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα...(ξέρετε εσείς, είναι οι γνωστοί εκπαιδευτικοί που τόσα ακούσαμε για αυτούς που δουλεύουν ή μάλλον δεν δουλεύουν, οι τεμπέληδες...).

Αντιγράφω από το κείμενο στο φυλλάδιο:
"...φαίνεται πως η βία έχει και σήμερα ένα πρόσωπο ελκυστικό για πολλούς. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στην επέλασή της. Γιατί όπως λέει ο Αϊνστάιν: ο κόσμος δεν κινδυνεύει από τους ανθρώπους που είναι κακοί αλλά από κείνους που επιτρέπουν το κακό..."

Εξαιρετική, πολύ δυνατή παράσταση. Μπράβο στους μαθητές και στους δασκάλους τους! Μακάρι να συνεχίσουν την καλή δουλειά και τον επόμενο χρόνο και μακάρι και τα άλλα σχολεία να τους μιμηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: