Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κοινωνική δράση "γιορτές Αγγέλων" από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα

Από δελτίο τύπου:

                               ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΓΕΛΩΝ 4

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και συνάδελφοι,
Η εποχή που ζούμε και τα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά μάς καλούν-περισσότερο από κάθε άλλη φορά-να κοιτάξουμε γύρω μας και να δραστηριοποιηθούμε ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως άνθρωποι, συνεισφέροντας, με όποιο τρόπο μπορούμε, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ακόμη και για την επιβίωσή τους!
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με την πεποίθηση ότι ένα σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και ευαισθητοποιημένο στα προβλήματά της, με χαρά σάς καλούμε να συνεχίσουμε για Τέταρτη συνεχή χρονιά τη δράση «Γιορτές Αγγέλων» και φέτος! Άλλωστε το δικό σας ενδιαφέρον και η πρόθυμη συμμετοχή σας, των παιδιών και όσων ενεπλάκησαν συνέβαλαν στην επιτυχία και του περσινού εγχειρήματος.
Συγκεκριμένα, με κάλαντα και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, με θεατρικά παιχνίδια και χορευτικά, θα ακολουθήσουμε και φέτος μια διαδρομή προσφοράς αλλά και προβληματισμού σε περιοχές της πόλης όπου διαβιούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πορεία της «Γιορτής» θα ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδρομή, με σταθμούς σε σημεία όπου διάφοροι φορείς κάνουν έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης. Ακόμη, επειδή η προσφορά σας κάθε φορά ξεπερνάει τις προσδοκίες μας, καταφέρνουμε και στέλνουμε και σε φορείς εκτός διαδρομής όπως στους Γιατρούς του Κόσμου, Δήμος Αθηναίων, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Φέτος, ομάδα παιδιών..Άγγέλων από το σχολείο μας θα κάνουν επιπλέον δράση (23 Δεκεμβρίου) σε Παιδικό Ίδρυμα, προσφέροντας έμπρακτα την αγἀπη τους.

Η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η εορταστική δράση είναι 24 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 το πρωί. Η περιοχή του Κεραμικού παραμένει η αφετηρία μας, έξω από το Μετρό (έξοδος Τεχνόπολις). Η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου τρείς ώρες και θα καταλήξει στον πεζόδρομο της Ερμού (απέναντι από το Γκάζι). Επειδή η ομάδα μας είναι πολυπληθής και η διαδρομή μεγάλη, οι γονείς και κηδεμόνες πρέπει να έχουν λάβει γνώση και να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους.
 Ωστόσο προτείνουμε και σε άλλα σχολεία της Αττικής και της επαρχίας να οργανώσουμε παράλληλες δράσεις στις περιοχές τους με στόχο τη δημιουργία δικτύου βοήθειας και συνεισφοράς από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν φέτος σε αυτή τη δράση παραθἐτουμε ενδεικτικά τα είδη για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη, προκειμένου να διατεθούν σε κέντρα αστέγων και ιδρύματα.
-Συσκευασμένα τρόφιμα(ρύζι ,γάλατα εβαπορέ ,ζυμαρικά ,όσπρια ,κονσέρβες, καφές στιγμιαίος, ζάχαρη, κ.α)και είδη ατομικής υγιεινής(χαρτί υγείας, σαπούνια, αφρόλουτρα, ξυραφάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, κ.α), όπως επίσης και πλαστικά ποτήρια, σκόνη πλυντηρίου.
-Μερίδες φαγητού και γλυκών, συσκευασμένες ώστε να μοιράζονται εύκολα.
-Ρουχισμός σε καλή κατάσταση( ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, μωρουδιακά ,παπούτσια, σκουφιά, κάλτσες, γάντια, sleeping bag, φόρμες, νυχτικά, πυτζάμες, εσώρουχα, μακό μπλουζάκια, κ.α ).
-Κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, παπλώματα ,κ.α
-Παιχνίδια, κούκλες, παιδικά βιβλία κ.α
Παρακαλούμε για τη διευκόλυνση της διανομής, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα παιχνίδια να είναι συσκευασμένα και να αναγράφονται η ηλικία και το φύλο στο οποίο απευθύνονται τα ήδη.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη μαγική συνεισφορά σας και το έντονο ενδιαφέρον σας που μας συγκινεί  και πραγματικά αποτελεί κινητήρια δύναμη για όλους μας.
Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη.
Με εκτίμηση και ευχές για ένα αισιόδοξο ανθρώπινο 2014
Ο Σύλλογος διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
Επικοινωνία: Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα τηλ 210 -6616130.

Δεν υπάρχουν σχόλια: