Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ενδιαφέροντα σεμινάρια για την ακοή, τον ήχο και την μουσική από την Ιατρική Σχολή και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Από δελτίο τύπου για ένα ενδιαφέρον θέμα, τον ήχο, την ακοή και τη μουσική:

"...Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κλινική μας, στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, δημιούργησε ένα νέο Υποχρεωτικό κατ' Επιλογήν Μάθημα με τίτλο Διαταραχές Φωνής & Ακοής στις Ερμηνευτικές Τέχνες και τη Μουσική

Σκοπός του μαθήματος είναι η περιγραφή της παθολογίας και της αντιμετώπισης των παθήσεων της ακοής και της φωνής στους καλλιτέχνες και τους μουσικούς. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι ικανοί να κατανοήσουν σε βάθος τη φυσιολογία και την παθοφυσιολογία της ακοής,  την φύση των διαταραχών φωνής και ακοής στους καλλιτέχνες και τους μουσικούς και τη διεπιστημονική προσέγγιση αυτών των παθήσεων.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη, από τις 17/3/15 έως τις 2/6/15, 14:30 - 17:15 (κατ' εξαίρεση στις 14:00 την πρώτη Τρίτη) στο Αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι ελεύθερη και ανοικτή σε φοιτητές ή άλλους ενδιαφερόμενους, ανεξάρτητα από την εγγραφή στο μάθημα..."

Ένα ιδιαίτερο δελτίο τύπου που το έψαξα παραπάνω μιας ο τίτλος του με 'κέντρισε'. Αντιγράφω μερικές από τις θεματικές ενότητες που βρήκα: φυσική του ήχου, μουσικός ήχος, φυσιολογία της ακοής, εγκέφαλος και μουσική, ακουστική συναυλιακών ήχων και η επίδραση στην ακοή, προστασία της ακοής από μουσική και θόρυβο και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα!
Μπράβο στους διδάσκοντες της Ιατρικής Σχολής και τους γιατρούς του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου για το σεμινάριο και την όλη ιδέα! Μπράβο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: