Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Συζήτηση με θέμα "ολοκαύτωμα και εκπαίδευση" στο Μέγαρο Μουσικής στις 20-5-2015

Από δελτίο τύπου:
Τρεις επιστήμονες διεθνούς κύρους θα συμμετάσχουν στη συζήτηση με τίτλο «Ολοκαύτωμα και Εκπαίδευση» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 20 Μαΐου (ώρα έναρξης 19:00), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.
Οι καθηγητές Dr Paul Salmons (Διευθυντής Προγράμματος του Κέντρου για τη Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στο University College London-UCL), Dr Thomas Lutz (Διευθυντής του Τμήματος Μουσείων Μνήμης, Topography of Terror Foundation του Βερολίνου) και Δρ Βασιλική Σακκά (Ιστορικός-Εκπαιδευτικός, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων) θα διερευνήσουν την πορεία και τη σημερινή πραγματικότητα της εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Θα αναφερθούν ειδικότερα στην αξία και τη σημασία της εκπαίδευσης για την ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας και της κοινωνικής συνείδησης και για την καταπολέμηση βίαιων ρατσιστικών και αντισημιτικών φαινομένων, που βρίσκονται και πάλι σε έξαρση.

H εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, το οποίο ιδρύθηκε το 1977 με στόχο την παρουσίαση μιας ζωντανής εικόνας της εβραϊκής ζωής και παράδοσης που υπάρχει εδώ και 2300 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ασχολείται συστηματικά με τη μνήμη και την εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα στη χώρα μας. Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά και στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφρασηΗ είσοδος είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας). Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: