Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η παράσταση Hotel Europa στην Ελλάδα

Αντιγράφω από την κεντρική σελίδα του ιστοτόπου: "Θέατρο στην Εκπαίδευση".

Το διεθνές δίκτυο TΟgether και η παράστασή Hotel Europa σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Barbara Santos για πρώτη φορά στην Αθήνα για 2 μοναδικές παραστάσεις θεάτρου φόρουμ με ελεύθερη είσοδο, εργαστήρια, συζητήσεις! Ο Δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φωνές Ελευθερίας», το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, οργανώνουν εβδομάδα-αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου με καλεσμένο το διεθνές δίκτυο TΟgether και την παράστασή τους Hotel Europa. Η παράσταση Hotel Europa, μετά από μεγάλη περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα:
στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (16/6/15) και
στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (17/6/2015).
Παράλληλα, οι συντελεστές της ομάδας θα προσφέρουν ένα Eργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου (19-20/6/2015 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου) για καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων. Πληροφορίες εδώ.
Οργανώνεται επίσης, υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 18/6/2015 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης Στρογγυλό τραπέζι-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πόλη, ενεργή πολιτειότητα και Θέατρο του Καταπιεσμένου».
Στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ θα παρουσιάσει την τελευταία της παράσταση θεάτρου φόρουμ με τίτλο «Πλην όμως…»  στις 20/6/2015 Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου με ελεύθερη είσοδο.
Τέλος, οργανώνεται Ανοιχτή συζήτηση για το Θέατρο του Καταπιεσμένου με τίτλο Προκλήσεις και Εφαρμογές στις 21/6/2015 στο Ναύπλιο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: