Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

έκθεση φωτογραφίας του Ansel Adams

Σήμερα με πήγε η κόρη μου σε μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη. Αφορούσε ένα μεγάλο φωτογράφο, τον Ansel Adαms. Έκανε την πρώτη του έκθεση σε ηλικία 22 ετών, έγινε γνωστός για την 'οπτικοποίηση' της φωτογραφίας, για τις ομάδες φωτογραφίας που έφτιαξε, για τους φωτογράφους που επηρέασε, για τα σεμινάρια, για..., για...Στο τέλος της καριέρας του μάζεψε 72 φωτογραφίες του ως τις πιο εξαιρετικές και τις πιο αντιπροσωπευτικές του και τις έκανε ένα άλμπουμ με τίτλο "the museum set". Αυτή την έκθεση με τις 72 φωτογραφίες έφερε στο Μουσείο Μπενάη η κόρη του καλλιτέχνη. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Οι πιο πολλές φωτογραφίες είναι φωτογραφίες φύσης: τα εθνικά πάρκα της Αμερικής, τα βουνά, ποτάμια, δάση, δένδρα, θάλασσα κα.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το εξής σχόλιο του: "Η σπουδαία φωτογραφία είναι η άρτια έκφραση αυτού που νιώθουμε γι΄αυτό που φωτογραφίζουμε και κατ΄ επέκταση, η ακριβής έκφραση αυτού που αισθανόμαστε για τη ζωή στην ολότητά της".
Η επίσημη ιστοσελίδα για τον φωτογράφο είναι η εξής: http://www.anseladams.com/ και από εκεί είναι και η φωτογραφία που έχω ανεβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: